“Svetniki” so napadani…

Spoštovani!

Dne 11.4.2013
Spletna stran svetniki.org je doživela hekerski napad, ki sicer ni povzročil izgube ali kraje podatkov, je pa alarmiral Google, ki je spletno stran dodal na črno listo t.i. “blacklist”. Spletna stran še vedno deluje, kot avtor zagotavljam, da ni nobene škode, če preskočite varnostno opozorilo Googla.
Zadevo sem javil naprej in nepotrebno opozorilo je bilo kmalu umaknjeno.

Dne 13.4.2013
WordPress na katerem teče spletna stran svetniki.org sem dodatno zaščitil in stran obnovil iz čiste baze. Posledično je Google umaknil opozorilo. Škode ni nobene razen dvoma v varnost obiska. Zagotavljam, da ni bilo in tudi sedaj ni nobene škode, če preberete karkoli na tej spletni strani.

Dne 1.5.2013
Napadi na spletno stran še kar potekajo. Največ je poskusov prijave kot administrator, pa tudi poskusov vpisovanja zlonamernih kod  s pomočjo pozabljenega gesla. K sreči zaščita strani vzdrži vse napade. Največ jih je iz Kitajske, ZDA in Romunije. Posledično sem izločil nekatere IP naslove, ki sedaj ne morejo dostopati do strani. Kdor bi potreboval tak spisek IP naslovov, ga dobi tule!

Žalostno pa je, da so se neznanci lotili spletne strani, ki nima nobene veze s “tem svetom”, nobene komerciale ali politike ipd. Očitno so v teh poslednjih časih na vrsti vrednote.
Želim vam, da bi se še naprej duhovno bogatili ob prebiranju življenjepisov in misli ljudi, ki so svoje vsakdanje življenje posvetili Bogu in bližnjemu.
Lep pozdrav vam želim iz Stuttgarta,

Aleksander Hegler,
urednik spletne strani svetniki.org