blaženi Radulf (Raoul) de Fusteia iz Rennesa – duhovnik, menih in opat

V gozdu pri mestu Rennes (v Bretánji), blaženi Radúlf de Fustéia, duhovnik, ustanovitelj samostana Svetega Sulpícija.
Vir

Radulfo de Fusteia se je rodil leta 1067 v mestu Laon v Franciji. Bil je sin grofa Fulberta II. Laonskega in Adelaide de Soissons. Pri šestnajstih je vstopil v benediktinski samostan Saint-Vincencij, kjer je bil posvečen v duhovnika. Nato je bil izvoljen za opata samostana in po kratkem času imenovan za škofa v Soissonsu.
Radulf je bil pobožen in marljiv mož in se je posvetil oznanjevanju Božje besede po vsej Franciji. Leta 1100 ga je k pridiganju v Rim povabil papež Urban II. Tam je srečal kardinala Hugolina, ki ga je prosil, naj se vrne z njim v Italijo, da bi mu pomagal pri pastoralnem delu. Radulf se je strinjal in se preselil v Firence, kjer je do svoje smrti leta 1115 delal kot kardinalov kaplan.
Po smrti kardinala Hugolina se je Radulf vrnil v Francijo in se naselil v mestu Troyes, kjer je ustanovil benediktinski samostan, imenovan Saint-Pierre-aux-Liens. Tam je preživel preostanek svojega življenja, posvečen študiju in molitvi. Umrl je 21. januarja 1130 in bil pokopan v samostanu, ki ga je ustanovil.
Vir

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.