blaženi German (Jožef Marija) Garrigues – redovnik, duhovnik in mučenec

blaženi German (Jožef Marija) Garrigues - redovnik, duhovnik in mučenecBlaženi German (v svetu José Maria Hernandez Garrigues) je eden od mučencev španske revolucije iz Valencie, ki jih je za blažene razglasil Janez Pavel II. leta 2001. Rojen v Carcagenti (Valencia) leta 1895 je vstopil h kapucinom in bil posvečen v duhovnika leta 1919. Posvetil se je poučevanju, vzgoji mladih kapucinov, duhovniški službi in apostolatu med revnimi v Totani (Murcia), Massamagrellu, L’Ollerii in Alciri (Valencia). Bil je prijazen in vljuden redovnik, vesel in simpatičen, mož molitve, ljubezni in zaupanja v Boga.
Ko so se v juliju 1936 sprožila verska preganjanja, se je moral – tako kot mnogi drugi redovniki – zateči v hišo svojih staršev v Carcagente. 9. avgusta 1936 so ga komunisti aretirali, ga zasmehovali in z njim grdo ravnali, opolnoči pa so ga odpeljali do železniškega mostu čez reko Júcar in ga ubili. Pred tem je br. Germain pokleknil, poljubil roke svojih morilcev in jim odpustil.
Goduje 9. avgusta, v kapucinskem redu pa 26. septembra.
Vir

V vasi Carcaixet [karkaiksét] (v pokrajini Valenciji, v Španiji), blaženi German (Jožef Marija) Garrigues Hernández [garíges ernándes], duhovnik in mučenec iz kapucinskega reda, ki je v krutem preganjanju vere z dragoceno smrtjo premagal mučenje telesa.
Vir